Neděle

28. listopadu 2021

Nyní

Zítra

Svátek má

NOKAFE: Káva, zákusky, dorty, domácí chleba a pivní rohlíky

2. 9. 2021 Komerční sdělení

NOKAFE: Káva, zákusky, dorty, domácí chleba a pivní rohlíky 5 snímků
Čelakovského ulici 478 v Hradci Králové, tedy na pěší zóně, jsme navštívili kavárnu manželů Nožičkových. Jmenuje se NOKAFE, a pokud jste v ní ještě nebyli, rozhodně doporučujeme, abyste přišli ochutnat nejen skvělou kávu. Vynikající jsou i dorty, zákusky, sušenky, zmrzlina, ale také pečivo – řemeslný chleba, pivní rohlíky, celozrnné housky s vločkami a další pečivo, včetně bezlepkového. To vše vlastní výroby. Dokonce i sirupy, ze kterých se připravují domácí limonády.

Pečení, pražení kávy, účast na trzích i rodinná tradice – to vše manžele Nožičkovy postupně přibližovalo ke splnění jejich snu. Tím bylo otevření vlastní kavárny.

„Jsme totiž velcí milovníci dobré kávy. Nakonec se nám podařilo získat prostor, ve kterém jsme si začali postupně plnit svůj sen. Od počátku bylo jasné, že naši kavárnu chceme vybudovat v industriálním stylu. Náhodným a pro nás osudovým se stalo setkání s výtvarnicí Janou Krejzovou, která nám s návrhem a zařízením interiéru výrazně pomohla. Originální prostředí naší kavárny nesoucí převážně její rukopis by mělo umocnit zážitek z dobré kávy a poskytnout všem hostům tolik potřebnou relaxaci,“ uvádí Stanislav Nožička, který kavárnu vede společně se svou manželkou Martinou.

Královéhradecká káva od Nožičků

Kávu praží česká pražírna, nicméně manželé Nožičkovi si sami nadegustovali vlastní směs kávy. Královéhradecká káva je směsí vybraných druhů 100% arabic s velmi jemnou a vyváženou chutí. Díky pečlivému výběru druhů kávy a tradičnímu poctivému českému pražení je tato káva jedinečná. „Jsme velmi rádi, že každý den můžeme nabídnout čerstvou kávu a hosté si tak mohou
vychutnat její nezapomenutelnou chuť a bohaté aroma. Tuto kávu nikde jinde než u nás lidé neochutnají, naše receptura je ojedinělá,“ říká Stanislav Nožička.

Chleba přímo od pekaře

Manželé Nožičkovi kladou důraz na kvalitu. Většinu věcí připravují sami. Z jejich „dílny“ jsou tedy nejen dezerty, ale právě i pečivo, včetně chleba, který si získává v Hradci Králové stále větší oblibu. Zajímavostí jsou i pivní rohlíky, které jsou zadělávané plzeňským pivem.

O vysoké kvalitě svědčí i to, že manželé Nožičkovi získali ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje, a to opakovaně. V roce 2017 byly oceněny jejich máslové sušenky Levandulky a v roce 2019 mrkvový dezert Mrkváček. Sušenky Levandulky jsou rovněž certifikovány jako Regionální produkt Hradecko. V roce 2019 zvítězily kokosové sušenky Kočočky (upečené z mouky z červené čočky) v soutěži Potravina, potravinář roku.

Víno přímo z vinařství

A za zmínku stojí i kvalitní víno, které v kavárně můžete ochutnat. Dodává ho rodinné vinařství Vincúr bratří Štěpána a Ladislava Tesaříků z Mutěnic.

Více informací o kavárně najdete na www.nokafe.cz.