Ke stoprocentní čokoládě se každý musí prokousat. Je to jako s vínem, také si hned nekoupíte to nejdražší
13. července 2021
Co mají společného receptury aztéků a čokolády, které vycházejí z řemeslné manufaktury Jordi`s Lukáše Koudelky a Jiřího Stejskala? „Jsou založené na čistě přírodních a nejušlechtilejších surovinách,“- říká v podcastu Lukáš Koudelka.
Svou čokoládu vyrábějí od roku 2012, a to od kakaového bobu až po tabulku. Začínali s malým množstvím bobů a hmoždířem, dnes patří mezi čokoládovou špičku s provozovnami v Třebechovicích pod Orebem a v Hradci Králové.
Kakaové boby si nechávají zasílat z Jižní Ameriky a Madagaskaru. Je potřebné je vybírat pozorně, neboť právě boby určují jedinečnou kvalitu čokolády. Získali již několik evropských ocenění a dělají vše pro zachování nejvyšší kvality všech surovin na výrobu svých čtyřiadvaceti druhů čokolád.
A jak se pozná opravdu kvalitní čokoláda? „Musí při zlomení pořádně křupnout,“ – doplňuje muž, kterému se splnil jeho čokoládový sen Lukáš Koudelka.
Více se dozvíte v našem podcastu.
Zuzana Boučková