Vaříme s Farmou na Studánce: Jelení paštika
29. února 2024

Opláchnuté maso vložte do tlakového hrnce s najemno nakrájenou cibulí, česnekem, směs koření na zvěřinu, 50 g másla a 150 ml vody. V uzavřeném hrnci vařte 45 minut. Po dovaření hrnec otevřete, šťávu z masa vyvařte tak, aby po vychladnutí pouze vázala kostky masa k sobě.
Složení:
500 g jeleního masa nakrájeného na kostky
150 g cibule
3 stroužky česneku
zarovnaná lžíce zvěřinového koření
50 g + 150 g másla
3 vejce
1 menší zelená paprika
1 menší rajče
olej
a sůl
Vychladlé maso spolu s oloupanými a vyjadřinovanými rajčaty, paprikou a vařenými vejci namelte. Vymixujte se zbylým máslem a podle chuti osolte a opepřete. Pokud chcete jemnější chuť, či je pěna hodně tuhá, přidejte trochu smetany nebo šlehačky a znovu promixujte. Směs dejte do sáčku na zdobení, naneste na plátky chleba a ozdobte bylinkami.
Pokud chcete jemnější chuť, či je pěna hodně tuhá, přidejte trochu smetany nebo šlehačky a znovu promixujte. Směs dejte do sáčku na zdobení, naneste na plátky chleba a ozdobte bylinkami. Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak recept připravili známý mistr kuchař a legenda české gastronomie Jaroslav Sapík a další vyhlášený šéfkuchař Jan Pýcha při své návštěvě v Hotelu Studánka u Rychnova nad Kněžnou. |