Středa

2. dubna 2025

Nyní

15.4ºC

Zítra

16.8ºC

Svátek má

Erika

Vaříme s Farmou na Studánce: Jelení paštika

29. února 2024

Je dietní, je zdravá, je chutná. Zvěřina je navíc od dob minulých dnes k dostání celoročně ve výborné kvalitě, a tak zpestřit si jídelníček jedním z nejčistších mas už není žádný problém. Zvěřina nebyla a nikdy nebude obyčejné maso, takže máte-li možnost si ji v kuchyni vyzkoušet, stojí za to si k tomuto prvotřídnímu masu najít cestu. Otevřete si dveře k novým gastronomickým dobrodružstvím. Ukážeme vám, jak si můžete připravit několik specialit ze zvěřiny, kterou na trh dodává Farma Třebešov, jež zpracovává zvěřinu z Orlických hor a okolí.

Opláchnuté maso vložte do tlakového hrnce s najemno nakrájenou cibulí, česnekem, směs koření na zvěřinu, 50 g másla a 150 ml vody. V uzavřeném hrnci vařte 45 minut. Po dovaření hrnec otevřete, šťávu z masa vyvařte tak, aby po vychladnutí pouze vázala kostky masa k sobě.

Složení:

500 g jeleního masa nakrájeného na kostky
150 g cibule
3 stroužky česneku
zarovnaná lžíce zvěřinového koření
50 g + 150 g másla
3 vejce
1 menší zelená paprika
1 menší rajče
olej
a sůl

Vychladlé maso spolu s oloupanými a vyjadřinovanými rajčaty, paprikou a vařenými vejci namelte. Vymixujte se zbylým máslem a podle chuti osolte a opepřete. Pokud chcete jemnější chuť, či je pěna hodně tuhá, přidejte trochu smetany nebo šlehačky a znovu promixujte. Směs dejte do sáčku na zdobení, naneste na plátky chleba a ozdobte bylinkami.

Pokud chcete jemnější chuť, či je pěna hodně tuhá, přidejte trochu smetany nebo šlehačky a znovu promixujte. Směs dejte do sáčku na zdobení, naneste na plátky chleba a ozdobte bylinkami. Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak recept připravili známý mistr kuchař a legenda české gastronomie Jaroslav Sapík a další vyhlášený šéfkuchař Jan Pýcha při své návštěvě v Hotelu Studánka u Rychnova nad Kněžnou.


www.farmatrebesov.cz


www.hotelstudanka.cz