Středa

2. dubna 2025

Nyní

10.7ºC

Zítra

15.4ºC

Svátek má

Erika

Vaříme s Farmou na Studánce: Jelení šašlik s remuládou

28. května 2024

Je dietní, je zdravá, je chutná. Zvěřina je navíc od dob minulých dnes k dostání celoročně ve výborné kvalitě, a tak zpestřit si jídelníček jedním z nejčistších mas už není žádný problém. Zvěřina nebyla a nikdy nebude obyčejné maso, takže máte-li možnost si ji v kuchyni vyzkoušet, stojí za to si k tomuto prvotřídnímu masu najít cestu. Otevřete si dveře k novým gastronomickým dobrodružstvím. Ukážeme vám, jak si můžete připravit několik specialit ze zvěřiny, kterou na trh dodává Farma Třebešov, jež zpracovává zvěřinu z Orlických hor a okolí.

Rozmrazené marinované zvěřinové kostky trošku osolte a přidejte olej, aby se pak špíz nepřipálil. Na špíz kostky navlékejte tak, že je proložíte slaninou z mangalice. Poté grilujte za občasného otáčení pozvolna na roštu asi 15–20 minut.

Ingredience:

500 g nakládané jelení maso krájené na kostky, vykostěné, zmražené
300 g slaniny z mangalice
2 lžíce oleje
250 ml majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
200 g celeru
1 větší pevné jablko
1/2 citrónu
moučkový cukr
sůl a bílý pepř

Mezitím si připravte remuládovou omáčku. Lžíci dijonské hořčice vmíchejte do 250 ml majonézy. Oloupejte 200 g celeru a vyjádřincujte jedno větší pevné jablko. Vše nakrájejte na jemné nudličky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokapejte citrónovou šťávou z půlky citrónu, smíchejte s připravenou dijonskou majonézou a dochuťte trochou moučkového cukru, soli a bílého pepře.

Podávejte s různobarevnými salátovými listy prokapanými olivovým olejem a vinným octem. Dobrou chuť! 

Podívejte se na video, jak recept připravili známý mistr kuchař a legenda české gastronomie Jaroslav Sapík a další vyhlášený šéfkuchař Jan Pýcha při své návštěvě v Hotelu Studánka u Rychnova nad Kněžnou.


www.farmatrebesov.cz


www.hotelstudanka.cz

Mohlo by vás také zajímat