Vaříme s Farmou na Studánce: Jelení šašlik s remuládou
28. května 2024

Rozmrazené marinované zvěřinové kostky trošku osolte a přidejte olej, aby se pak špíz nepřipálil. Na špíz kostky navlékejte tak, že je proložíte slaninou z mangalice. Poté grilujte za občasného otáčení pozvolna na roštu asi 15–20 minut.
Ingredience:
500 g nakládané jelení maso krájené na kostky, vykostěné, zmražené
300 g slaniny z mangalice
2 lžíce oleje
250 ml majonézy
1 lžíce dijonské hořčice
200 g celeru
1 větší pevné jablko
1/2 citrónu
moučkový cukr
sůl a bílý pepř
Mezitím si připravte remuládovou omáčku. Lžíci dijonské hořčice vmíchejte do 250 ml majonézy. Oloupejte 200 g celeru a vyjádřincujte jedno větší pevné jablko. Vše nakrájejte na jemné nudličky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokapejte citrónovou šťávou z půlky citrónu, smíchejte s připravenou dijonskou majonézou a dochuťte trochou moučkového cukru, soli a bílého pepře.
Podávejte s různobarevnými salátovými listy prokapanými olivovým olejem a vinným octem. Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak recept připravili známý mistr kuchař a legenda české gastronomie Jaroslav Sapík a další vyhlášený šéfkuchař Jan Pýcha při své návštěvě v Hotelu Studánka u Rychnova nad Kněžnou. |